Rezept für Vegane-Cookies

Erstellt 17.08.2017, von Agil123. Kategorie: Vegan kochen & backen. 11 Antworten.

18.09.2017
Falls du noch ein schnelles Rezept für Faule suchst, ich mache manchmal diese Cookies.

1 reife Banane
zarte Haferflocken
Backkakao
Erdnussmus
Vanille
Kerne, Mandeln, Müsse, was du magst

Ich hab keine Mengenangaben, weil es ein ziemliches Impro-Rezept ist ... du zermatscht die Banane, fügst nach gusto Kakao und Erdnussmus dazu und rührst so viele Haferflocken unter, bis du eine schöne teigige Konsistenz hast. Vanille (aber auch Zimt, Kardamom, was du magst) unterheben, und, wenn du magst, Schokosplitter, Mandeln, Nüsse, Kerne...
Bei 180 Grad für 20-30 Minuten backen.

Sind vielleicht nicht mit denen vom Subway zu vergleichen, aber auch echt lecker :)


So. Und spätestens nächstes WE mache ich die von artur, bei dem Rezept läuft das Wasser im Mund zusammen!
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18.09.2017
Falls du erdnussbuttercookies magst, kann ich diese sehr empfehlen!

Zutaten:
1 cup peanut butter (you can also use 1/2 peanut butter and 1/2 almond butter)
1 cup brown sugar
2 teaspoons vanilla extract
2/3 cup oat flour (use 1 cup if you prefer chewy cookies rather than tender cookies)
1 tsp baking soda
1/8 teaspoon fine salt
1/4 cup filtered water (readers have also had success using 1/4 cup almond milk)

Instructions
Preheat the oven to 350 degrees Fahrenheit.
In a large mixing bowl, cream together the peanut butter and brown sugar for 1 minute. Add in the vanilla extract and beat for another 30 seconds.
In a separate mixing bowl, whisk together the dry ingredients (oat flour, baking soda, and salt).
While beating the peanut butter mixture, slowly add in the oat flour mixture and beat until a crumby dough forms. Add the water and continue to beat until distributed. Do not over mix.
Line two baking sheets with parchment paper.
Roll the dough into balls (about 1 1/2 - 2 tablespoons per cookie), drop onto parchment-lined pan, and flatten with a fork one way and then the other to create a crisscross pattern.
Bake for 8-10 minutes, or until just starting to turn golden at the edges (they bake FAST, so watch them carefully).
Cool completely on the pan before moving or enjoy.
Store in an airtight plastic container to keep the cookies soft and chewy.
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